Lägertips

Att åka på läger är ofta spännande, och kanske lite läskigt om det är första gången man är borta från föräldrarna  här får du några tips som kan göra lägerlivet lite trevligare.


Om du väljer luftmadrass  att sova på så tag med ett liggunderlag också, Detta  lägger man ovanpå för värmens skull, Du klarar inte av att värma upp luften i en madrass och då kan det bli kallt på natten.


Byt alla  kläder  innan du kryper ned i sovsäcken, kläder som du haft hela  dagen kan vara  lite fuktiga och då bli kalla på natten.


Klä inte på dig för mycket i sovsäcken. Du ska värma sovsäcken innan den värmer dig.  Har du då massor av kläder blir  det inte varmt.


Gå på toaletten! Tag som vana att gå på toa det sista du gör på kvällen för att det är inte trevligt att vakna kissnödig på natten och för att det  är lätt att börja frysa. På dagen för att det är lätt hänt att man  får ont i magen om man inte går på toaletten.


Tag med ett gosedjur. Det är ibland bra att ha en extra kompis i sovsäcken.


Är det något som oroar dig prata med en ledare, det är bland annat därför de är med, de är även vana att prata om olika saker som kan göra att man vill åka hem.


Kom ihåg att stänga tältet, det är inte roligt om det regnar in.


Om du har godis se till att det förvaras i påsar/burkar så att småkrypen inte kommer  in och mumsar.


Om det är varmt glöm inte att dricka.


Fler tips kan säkert din ledare ge dig  när det är dags för läger.